Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Tre sølv til TAK i NM senior

I år som i fjor var det jentene som sto for de beste prestasjonene under årets NM for senior. Anette Ellingsberg tok sølv i klasse 69 kg, Ingvild Brynjulfsen i klasse 75 kg og Else-Mari Rygg Lind i klasse +75 kg.
Det må også legges til at Trondheim AK totalt sett ble 3. beste klubb i NM senior! Det er en prestasjon det står respekt av.

Klasse 69 kg.

Anette Ellingsberg støter 83 kg. Foto: Tryggve Duun.

Anette Ellingsberg gjorde en imponerende konkurranse med seks godkjente løft og endte på 63 kg i rykk og 83 kg i støt. Solid personlig rekord sammenlagt og ennå mer solid rekord i sinclairpoeng med hele 187,06 poeng!

I tillegg ble Marit B. Nilsen nummer 7 i klassen med 49 kg i rykk og solid personlig rekord i støt med 75 kg! Skikkelig bra debut i NM av Marit!

Klasse 75 kg.

Ingvild Brynjulfsen med 88 kg i støt. Foto: Tryggve Duun.

Ingvild Brynjulfsen sikret sølvmedaljen i klassen etter en liten men morsom fight. Ingvild fikk begynnervektene på 70 kg i rykk og 88 kg i støt. I tillegg hadde hun forsøk på 75 kg i rykk og 93 kg i støt, men det ble for tungt denne gangen.

Asta Rønning Fjærli var vår andre løfter i klassen. Hun viste meget god løfting og fikk topp uttelling med 52 kg i rykk og 68 kg i støt. Dette ga en 8. plass i klassen.

Klasse +75 kg.

Else-Mari Rygg Lind sikret sølvet med 81 kg i støt. Foto: Tryggve Duun.

Else-Mari Rygg Lind viste stor løfting da hun tok sølvet i klasse +75 kg. Hun fikk 63 kg i rykk og 81 kg i støt. Dermed endte hun bare fattige fire kilo bak gullvinneren. Med litt mer spesifikk vektløftertrening bør hun kunne øke betraktelig og bli en klar gullkandidat neste år.

I herreklassen stilte Trondheim AK med 8 deltakere. Det ble ikke noen medaljer på disse, men det ble vist svært mye god løfting.

Klasse 77 kg.

Morten Johannessen i støt. Foto: Tryggve Duun.

Morten Johannessen ble nummer 7 med 93 kg i rykk og 120 kg i støt.

Rett bak Morten fulgte markus Fosse med 89 kg i rykk og  112 kg i støt. Dette ga en 8. plass.

Nicolas Johnsen debuterte i NM med 78 kg i rykk og 105 kg i støt. Dermed ble han nummer 11 i klassen.

Klasse 85 kg.

Phillip Houghton med 110 kg i rykk. Foto: Tryggve Duun.

Phillip Houghton viste "klasseløfting" da han slo til med 110 kg i rykk og 144 kg i støt. Solide personlige rekorder med andre ord. Dette ga Phillip en flott 5. plass i klassen. Imponerende i NM-debuten. Torstein Gjervan var på nytt på plass i NM, og han sviktet ikke. Med 98 kg i rykk og 122 kg i støt ble han nummer 10. Lubomir Kafonek var tredje deltaker i denne vektklassen. Han fikk 100 kg i rykk og 120 kg i støt. Dette ga en 11. plass.

Klasse 94 kg.

Christer Idland forsøkte på 102 kg i rykk. Foto: Tryggve Duun.

Christer Idland var litt uheldig i rykk og fikk "bare" 100 kg, men han tok det igjen i støt og klarte hele 140 kg. Dermed ble det et meget respektabelt sammenlagtresultat, og 6. plass i klassen.

Klasse 105 kg.

Ronny Fevåg satte solide personlige rekorder. Her i støt. Foto: Tryggve Duun.

Ronny Fevåg debuterte i NM og imponerte skikkelig. Han fikk ut tilnærmet maks, og endte til slutt på 110 kg i rykk og 142 kg i støt. Dette ga 5. plass i klassen.

I løpet av dagen blir referatet oppdatert med resultater for TAK-løftere som kun deltok i Norges-cup delen av stevnet.

Du må være registert for å kunne kommentere.