Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Seriestevne 15.02.2012

Her er et noget forsinket referat fra stevnet forrige onsdag. Jeg håper leserne har kost seg med filmen som er lagt ut i mellomtiden, og ikke holdt seg selv på pinebenken for lenge. Referenten tar selvkritikk!

Oppmøtet var bedre enn på forrige stevne. Mari Forås i UK 58kg var tilbake etter seieren på Nordenfjeldsk i Januar. Nicolas, Morten, Jørn og Jan, som deltok sist tok turen nok en gang. Dessuten dukket de to skøyerne og veteranene Jan Egil Trøan og Ole Erik Raad opp. Kveldens joker var Magnus Tovslid. Han startet karrieren friskt for to år siden, men var borte store deler av 2011 grunnet en strekk. På senhøsten i fjor kom han i gang igjen og har nå trent seg opp til gammelt nivå +. Han hadde egentlig ikke planlagt å delta, men ble overtalt av Nystrøm nede i garderoben under innveiingen. Og det er vanskelig å si nei når man blir konfrontert av en slik gigant nede i treningslokalets avgrunner.

Tryggve Duun ledet stevnet og fungerte som dommer. Med seg hadde han Torstein Gjervan og Eskil Lian. Sistnevnte var i storform, og kom nærmest skiveguttene i forkjøpet mellom løftene selv om han også dømte!

Første løfter ut var Mari. Hun har fått inn bra teknikk og endte med 37kg i rykk og to godkjente løft. Forsøk på 39kg ble litt for tungt. Så var det over til Jørn som holdt seg til lette vekter i kveld grunnet en strekk. Han fikk tre godkjente løft med 65-57-70kg, og disse vektene er ikke noe problem for han.  Nicolas åpnet med et noe "snilt" rykk på 70kg.  Så gikk han til 73kg og bommet. På omforsøket satt det bra, og dette er ny stevnepers om jeg ikke tar feil.  Han er nok tjent med å få mer aggresjon inn i rykket.  Magnus kom inn på 75kg og satte dette på på plass lett. Deretter høynet han til 85kg. Også dette gikk greit med litt mer anstrengelse. Sisteforsøket på 90kg, som også er hans rekord i rykk, klaffet ikke. Men han er tilbake på sin gamle stevnepers, og nå med bedre utførelse!

Det var spenndene å se om Nystrøm hadde noen triks i ermet denne kvelden, for han meldte inn 80kg som startvekt. Dette synes jeg ble et kanonløft! På de neste forsøkene på 85kg var han så frempå at valget stod mellom å få skuldrene ut av ledd eller slippe stanga. Han valgte heldigvis sistnevnte. Men totalt er det 1kg opp fra forrige stevne.  Trøan åpnet også med et overbevisende rykk på 80kg. Neste løft på 85kg medførte litt ustabilitet, dog fortsatt godkjent. Men dette var helt på grensen, for sisteforsøket på 87kg ble bom.   

Sist ut var Morten og Ole Erik. Morty seiler videre på rykkbølgen og åpnet med et lett rykk på 90kg. Deretter var det opp til 93kg som var beste løft forrige stevne. Stanga gikk lett over hodet. Men det er et eller annet med blansen som gjør at han kommer bakpå i sitten. Han fikk derimot rodd seg inn og reist seg med stanga. Til slutt prøvde han 95kg, men denne mistet han foran seg.  Ole Erik fikk så tre løft på rad helt på tampen. 95kg ble styrkerykket opp. På 100kg var det ned i sitt men fortsatt lett. 103kg ble det merkelig nok bom på. Kanskje litt brå start? 

Etter den gode gamle 10-minuttspausen åpnet Mari støtkonkurransen.  Først gjorde hun 45kg lett. Så var opp til 48kg og rekordforsøk om jeg ikke tar feil. Dette ble bom. I tredje forsøk ble det en tung men fin sittvendig etterfulgt av et lett overstøt. Dermed var rekorden i boks, og en høyere sammenlagt enn hun fikk på Nordenfjeldsk!

Stanga ble lastet til 90kg, og Nicolas ble kalt ut på platten. Det var tydeligvis ikke kvelden hans for (over)støt. Til tross for lette vendinger lyktes det ikke med å kjøre hodet gjennom, og stanga kom foran på alle tre løft. Det siste halvåret har det vært like sikkert å se Nicolas på stevner som Åge på Sommerestivalen i Selbu. Men det er nok heller ikke slik at Åge gjør en like bra konsert hver festival, så dette  bærer han nok over med.

Jørn kom også inn på 90kg og gjorde et kjempestøt. Deretter var det forsiktig høyninger til 93 og 95kg grunnet skaden, alle godkjente.  Med 6 godkjente løft i stevnet demonstrerte han kontroll.

Magnus kan med rette kalles en støtspesialist. Han åpnet med 95kg og det så ikke ut som det var noe som helst motstand. Neste ble 100kg i samme stil, og til slutt gikk han for 105kg som ville bli tangering av en relativt fersk personlig rekord. Dette gikk også opp med styrkevending, og overstøtet var så kontant at man kunne tro at vektskivene var laget av kryssfinner! Så da var rekorden og en god natts søvn sikret. Med denne utviklingen er 110kg rett rundt hjørnet.  Nystrøm og Trøan startet også på 100kg, og begge ble til slutt stående med 105kg. Trøan gjorde et forsøk på 108kg som ikke var tilstrekkelig.

Til slutt var det igjen Morty og Ole Erik som ligger noe over resten av feltet i støt. Ole startet på 117kg og jobbet seg opp til 124kg via 122kg. Han styrkevender vektene lett. Overstøtene er også kontante, men det ble kanskje litt for brått på 122kg.  På 124kg var det nærmest perfekt, og han stod igjen med tre godkjente løft.  Bra innsats av mannen som også slengte seg med i siste liten.  Morty åpnet som sist  med 120kg og traff mye bedre denne gangen. Neste løft på 123kg var like bra. Men i sisteforsøket på 124kg ble stanga støtet forover, til tross for at det kom trusler fra salen om at han måtte skjerpe seg.

Magnus er ikke bare en dyktig støter, han har også laget en montasje fra stevnet:

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider