Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Seriestevne 29.02.2012

Skuddårsdagen i 2012 sammenfalt med nok et seriestevne, og det kan vel først som sist nevnes at det ikke kom noen frierier fra de få damene som befant seg i lokalet denne kvelden. Siden en rekke løftere fra klubben skal delta på NM og Norges Cup til helga, var det bare tre mann som tok turen.  Disse var superduoen Ragnar Iversen og Ketil Johnsen (M5 105kg og M4 94kg), og Torstein Gjervan (M3 85kg).  Forman Duun stilte nok en gang som dommer sammen med Kirsti Rørvik og Eskil Lian. Undertegnede og Jan Nystrøm fungerte som skivepåsettere.

Først ut var Ragnar med 58kg i rykk, som gikk lett. Johnsen kom så inn på 60kg, og gjorde et sittrykk som kanskje var litt bakpå. Men det var godkjent og vel så det. Ragnar høynet til 62kg i andre forsøk, og her måtte han ty til et nostalgisk splittrykk. Johnsen ville ha 65kg i sitt neste, og dette var mer overbevisende enn åpningsløftet.  Ragnar hadde nå fått blod på tann, og høynet til 67kg. Det ble splittrykk igjen, og godkjent. Johnsen gikk for 68kg i siste, og han hadde tydeligvis blitt god og varm nå, for dette ble det beste rykket etter min mening.  Til slutt var det Gjervan - en unghingst i dette selskapet, med tre løft på rad. Han har en meget eksplosiv teknikk, og satte lett på plass 88,93 og 96kg.

Etter pausen var det over til støt. Her startet Johnsen på 80kg, og det bød ikke på problemer. Ragnar kom inn på 85kg, og gjorde en lett vending, og et enda lettere overstøt.  Han sier at han endelig har skjønt overstøtteknikken etter over 30 år i sporten! Dette frembringer håp hos mange av klubbens yngre løftere. Johnsen ville også ha 85kg i andre forsøk. Han gjorde en bra vending, men det ble litt slit i overstøtet grunnet skulderproblemer. Det holdt dog til godkjent løft. Etter dette besluttet han å avslutte konkurransen for å unngå forverring av skulderskaden.  Ragnar dristet seg til 90kg i andre forsøk. Dette ble noe tyngre for han, og han måtte spasere litt frem i overstøtet. Men også dette ble godkjent.  I likhet med Johnsen valgte han å avstå fra tredje forsøk.

Det kan nevnes at Ragnar og Johnsens overordnede mål er neste store stevne på Hitra, som forhåpentligvis arrangerers i inneværende dekad. De ligger dermed godt an etter kveldens innsats. 

Stanga ble lastet til 112kg av de eminente skivepåsetterne, og Gjervan kom ut på platten. Dette gikk meget lett og rutinemessig. I andre forsøk høynet han til 117kg, og bortsett fra noen steg fremover etter overstøtet var også dette temmelig uproblematisk. I siste gikk han for 121kg. Her begynte det å bli såpass motstand at han måtte avgi et skikkelig  "battle cry" opp fra vendingen.  Stanga gikk rett på strake armer i overstøtet, men han måtte ta noen skritt frem igjen. Dette ble også godkjent uten tvil, og bivånerne i salen fikk demonstrert hvor viktig det er å være kjapp i vektløfting. 

Original forfatter: Kjetil Holden

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider