Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Sølv på Elisabeth og Morten i NM!

Morten Johannessen støterElisabeth Holmstrøm tok sølv i klasse 69 kg for kvinner og ble tredje beste kvinne uansett vektklasse under NM i helga. Morten Johannesen tok også sølv i 69kg for herrer. Les mer lengre ned på siden.

Nesten et dusin TAK’ere tok turen til Naustdal og NM i helga. Av disse var det 8 som løftet, mens 3 øvrige (Tryggve Duun, undertegnede og Torstein Gjervan) hjalp til med arrangementet og dømming på vegne av forbundet. Sistnevnte måtte ta et sadistisk tidlig fly på fredag for å rekke opprigging og testing av dommersystem før veteranene skulle i ilden på ettermiddagen. Bortsett fra en flause i sikkerhetskontrollen og en bagasjekomplikasjon på Gardermoen, forløp turen seg greit.

Vi ankom Naustdalshallen på formiddagen, og ble imponert over hvor bra arrangøren hadde rigget til salen slik at det var mest mulig optimalt for publikum. Duun og undertegnede gikk i gang med å montere opp dommersystemet, og for en gangs skyld oppstod det ikke noen komplikasjoner i prosessen. Friskusen Gjervan benyttet anledningen til å trene i vektløftingrommet som også ligger i hallen. I mellomtiden hadde resten av klubben ankommet, og veteranene gjorde seg klare til stevnestart kl 16. 

Første løfter ut for TAK var Jan Egil Trøan i 77kg M5. Han ble stående med 80kg i rykk, og 100 i støt. Han har fått mer dreis på overstøt i det siste, så dette satt bra og det ble gullmedalje på han. I neste pulje hadde vi Ole Erik Raad i 94kg M3. Han rykket bedre enn forrige stevne og ble stående med 105kg etter bom på 108kg. Også i støt høynet han innsatsen og startet på 120kg som gikk lett. Neste løft ble 125kg i samme stil, men i siste forsøk på 128kg var han på tærne fra starten, og siden dette er et meget, meget sensitivt tema for han, slapp han likegodt stanga da den kom til knærne. Ole Erik slo konkurrenten og fikk gullmedalje.

Så var det over til d'herrer Jan Nystrøm og Eskil Lian i M7 +105kg og M7 105kg. Eskil klarte å pådra seg en skade rett før NM'et, og fikk kun åpningsrykket på 70kg godkjent. I støt valgte han å avslutte etter åpningen på 85kg.  Det holdt derimot til gullmedalje.  Nystrøm fikk en dårlig start med bom på 81kg. Nå lå det i kortene at han kom til å anvende det gode gamle "høyne etter bom-trikset", og jaggu gikk han ikke til 83kg og fikk dette godkjent. Også tredje forsøk på 86kg ble godkjent, og dette er årsbeste på stevne for Nystrøm. I støt ble han stående med åpningsløftet på 99kg, selv om begge etterfølgende forsøk på 104 og 106kg ble overstøtet. Det spørs om ikke krokarmene må videreformidles bedre til dommerene på forhånd neste gang. Uansett var nok et veterangull i boks.

Siste pulje denne fredagen var Norges Cup, og her hadde vi med to løftere fra klubben: Nicolas Johnsen og Jørn Lian. Jørn må ha spist ekstra mye havregryn i det siste, for han veide inn i 85kg-klassen. Nicolas må ha spist ekstra lite havregryn i det siste, for han veide inn i 69kg. Sistnevnte startet dårlig med tre bom på 70kg i rykk. Stanga gikk lett over hodet, men han mistet den foran seg i det han reiste seg opp. I støt var han nok så forbannet over rykkmissen, at han fikk tre godkjente løft på 90,93 og 96kg med overstøt som aldri før. Jørn hadde bedre kontroll i rykk, og gjorde 70 og 75kg før det ble bom på 80kg i tredje. Dette var dog det beste forsøket jeg har sett han gjøre på 80, så nå tar han nok dette på trening når som helst. I støt måtte det en bom til på 95kg før det satt på andre forsøk. I siste gikk han for 100kg. Vendingen var bra, men det var dessverre ikke mere krefter igjen til å få den over hodet. Dette var første større stevne for Jørn og Nico, og de gjorde en bra innsats.

Jan Nystrøm ble beste veteran i NMPå lørdag var det NM Senior, og her stilte klubben kun med to løftere. Elisabeth Holmstrøm og Morten Johannesen.

Først ut var Morten i klasse 69kg. Hvis jeg ikke tar feil har han ikke hatt så fryktelig mye motstand i denne klassen de siste årene. Dette skulle endre seg denne dagen, for Junioren Jantsen Øverås fra Tambarskjelvar IL hadde nemlig tatt steget inn i 69kg. Morten startet dårlig med to bom på 80 og 90kg. Dermed var han avhengig av å klare siste løft for og fortsatt være med i konkurransen. Med maks konsentrasjon greide han å lande 90kg i tredje forsøk. Men dette var ikke særlig beroligende ettersom Jantsen åpnet med 95kg, og stod til slutt med 100kg før pausen. Nå måtte han bero på støtet sitt for å hamle opp med Jantsen. Her åpnet sistnevnte på 111kg, mens Morten startet på 115kg. Begge to klarte løftene. Så gjorde Jantsen 116, og Morty parerte med 120kg. I siste forsøk bommet Jantsen på 120kg, og nå måtte vår mann gjøre 127kg for å ta gullet. Vendingen var bra, men overstøtet lyktes ikke grunnet pustebesvær. Dermed kom Jantsen seirende ut av duellen. Nå ser det ut til at Morty må skjerpe seg grundig, og det blir nok mange innbitte kamper mellom disse karene i fremtiden.

Etter en pulje i mellom var det klart for vår neste løfter, Elisabeth. Hun var i samme klasse som Ruth Kasirye og Marianne Hasfjord fra AK Bjørgvin, så det var naturlig nok ingen store forhåpninger om å ta gullmedalje her. Hun forsøkte 68kg i første løft, og dette ble bom. Det satt derimot i andre, og i tredje klemte hun til med 71kg. I støt klarte hun 82,86 og 88kg. Og 5 av 6 godkjente er bra. En sølvmedalje var dermed sikret for Elisabeth med god margin. Som om dette ikke var nok, ble hun også tredje beste dameløfter på poeng for hele mesterskapet. Det er slettes ikke verst! Elisabeth bor til vanlig i Sverige, men løfter for klubben under Norgesmesterskap.

På kvelden var det på med finstasen og klart for bankett. God mat og drikke ble inntatt, og de respektive klubbmedlemmene utvekslet skrønehistorier ut i de sene nattetimer. Et flott NM var over, og neste år satser TAK på å stille med enda flere seniorløftere.

 

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider