Interessert i vektløfting?

Lyst til å prøve vektløfting? Stikk innom oss på  mandager eller onsdager klokken 17:30.
Eller du kan  kontakte klubbens leder, Tryggve Duun, på tduun@me.com

Du kan også se nyheter på vår Facebookside https://www.facebook.com/Atletklubben

Sesongavslutningsstevne med mange personlige rekorder

Anette Ellingsberg 50 kg rykk 630

Anette Ellingsberg rykket lett 50 kg. Foto: Tryggve Duun

Tekst Jan Nystrøm:

Deltakelsen på årets "sesongavslutningsstevne" var noe lavere enn vi hadde håpet på, men de som stilte til start laget et severdig stevne.

Ingvild Anfinsen i forsøk på 45 kg i rykk. Foto: Tryggve Duun

De 3 jentene gjorde ferdig sine rykk først og Ingvild Arnfinsen var svært nære på å greie ny stevnerekord på 45 kg. Med litt tøffere matching på neste stevne, så går dette og mer til greit. Anette Ellingsberg tok lett 46 kg i 1ste løft, bommet på ny pers på 50 kg og satte det fint på plass i 3dje løft. Else-Marie Rygg Lind styrkerykket 55 kg i 1ste, mens de 2 neste på 56 og 58 kg ble bom. Hun er sterk nok til å rykke 60 kg og mer til  med litt mer teknisk sitte rykk trening. 
 

Else Mari Rygg Lind 55 kg rykk 630

Else Marie Rygg Lind med 55 kg i rykk. Dagens tyngste rykk blant jentene. Foto: Tryggve Duun

Så var det guttas tur og først ut var Øivind Wiig Petersen i sin andre konkurranse. 1 løftet på 50 kg gikk greit mens det ble 2 bom på 55 kg. Med fortsatt god teknikktrening vil han øke dette betydelig i tiden som kommer.

74 år gamle Johan Nystrøm tok lett 57 kg i styrkerykk, men litt indisponert pga forkjølelse ga han seg med dette ene. Neste løfter var Mathias Arnesen, som fikk god uttelling for treningsinnsatsen de siste måneder med 3 godkjente og ny pers med 70 kg, 6 kg over kroppsvekten. 

Deretter startet Nicolas Johnsen på 75 kg og gjennomførte 3 fine bom på denne vekten. Morten Johannesen var tilbake i god form og gjennomførte som vanlig 3 gode konkurranserykk med årsbeste på 94 kg som belønning.

Det ble ny årsbeste med 94 kg i rykk på Morten Johannessen. Foto: Tryggve Duun

Markus Settemsdal fra Nidelv er tilbake etter et lengre skadeavbrekk og gjorde sine saker meget bra. 99 kg i rykk satt kraftfullt på plass og det ble hårfin bom på 101 kg. 

Markus Settemsdal, Nidelv IL, rykket hele 99 kg. Han er ennå junior!  Foto: Tryggve Duun

Kjetil Holden ga uttrykk for at han ikke var helt i slag, men gjorde 2 fine rykk på 100 og 105 kg, mens han ikke hadde tro på at 110 kg skulle sitte og avsluttet derfor 3. løftet med et meget høyt drag på denne vekta. På en god dag sitter også denne.

Kjetil Holden rykket lett 105 kg! Foto: Tryggve Duun

Etter 5 min. Pause var det igjen jentenes tur. Først ut var Ingvild med 3 fine støt og avsluttet med ny pers på 58 kg. Her er det mer å gå på, og på neste stevne blir det bronsemerket og NM deltakelse i mars neste år. Anette gjorde 2 fine støt med 70 kg og ny pers, mens 72 kg ble litt for tungt denne gang. Anette har hatt en fremgang langt ut over normalt på den korte tiden hun har trent vektløfting. Else-Marie gjorde 71 kg i sitt 2. forsøk og bommet siste på 73 kg. Alt i alt en god gjennomført konkurranse på våre lovende jenteløftere.

Øivind var først ute blant herrene og med 3 godkjente avsluttet han med ny pers på 77 kg.

Øyvind Wiig Pettersen med perset med 77 kg i støt. Foto: Tryggve Duun

Eneste veteran, Johan Nystrøm, tok et støt på 77 kg og sikret seg dermed den ettertraktete pokalen. Med tilsvarende resultater neste år, da han rykker opp i M9, bringer han helt i toppen i den internasjonale veteranløftingen i sin klasse.

 

Johan Nystrøm 74 år og 77 kg i støt!  Foto: Tryggve Duun 

Mathias var i storform og fulgtre opp rykkresultatet med hele 87 kg i 2. forsøk. Deretter ble det bom i forsøket på 90 kg. Totalt sett et meget godt stevne av Mathias.

 
Mathias Arnesen støtte greit 87 kg. Foto: Tryggve Duun

Nicolas greide ikke å tangere undertegnedes klubbrekord på 6 bom og gjorde 2 fine støt på 95 og 100kg, mens 105 kg ble litt for tungt denne gang. Kjetil gjennomførte derretter 3 godkjente støt med 115 kg i siste, som ga ny rekord både i støt og sammenlagt. Målet på gullmerket og NM-deltakelse rykker stadig nærmere.

Avslutningsvis fikk vi en fin konkurranse mellom Morten og Markus om beste poengsum. Morten gjennomførte en ny fin konkurranse med 3 godkjente og 125 kg i siste. Markus gjorde 2 fine støt på 123 og 127 kg og ville med 130 kg i siste gå forbi Morten poengmessig. Etter en kraftfull vending ble det en bom i overstøtet.

Jan Nystrøm

Du må være registert for å kunne kommentere.

Nyttige nettsider